Белгия премахва забраната за пътуване до "червени" зони

Белгия премахва забраната за пътуване до "червени" зони

Министерството на външните работи на Белгия съобщи, че отпада забраната за пътуване до държави от т. нар. червени зони, където разпространението на Ковид-19 е опасно високо, предаде БТА.
В тази група държави от ЕС Белгия е поставила Андора, Австрия, Хърватия, Дания, Испания, Финландия, Франция, Унгария, Монако, Холандия, Чехия, Румъния, Великобритания и Швейцария.
Досега Белгия бе единствената държава от ЕС, която да налага забрана за пътувания до страни от червена зона. Определянето на страните от тази зона се извършва от белгийското външно министерство.
От 25 септември министерството ще отправя строга препоръка до държавите, попаднали в този списък, да не се пътува. Белгийският външен министър Филип Гофен поясни, че промяната е свързана с намерението на страните от ЕС да уеднаквят мерките за пресичане на вътрешните европейски граници и целта да се ограничи разпространението на заразното заболяване. Наскоро ЕК предложи държавите от ЕС да използват общ списък на страните от "зелени", "оранжеви" и "червени" зони.
В Белгия до днес от COVID-19 са починали 9 950 души, а броят на новозаразените продължава да нараства. По последни данни средно на ден се установяват по 1 232 новозаразени (103 392 досега).

22.09.2020, 15:38 часа
163 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha