Адвокат от Оряхово с дисциплинарна преписка защитава убиеца на Андрея от Галиче

Адвокат от Оряхово с дисциплинарна преписка защитава убиеца на Андрея от Галиче Оряховският адвокат Владимир Илиев, който пое защитата на Аксел Олеков е с образувана дисциплинарна преписка, научи агенция BulNews.
Новината бе потвърдена от Дисциплинарния съд на Адвокатската колегия във Враца.
Според източници на медията ни, преписката е заради разпра с жена, която е разследващ полицай.
Очаква се в края на октомври да стане ясно решението на Дисциплинарния съд на Адвокатската колегия във Враца, чиито заседания не са публични по закон.
Припомняме, че делото срещу убиеца на Андрея от Галиче бе отсрочено днес заради обжалване от страна на Илиев на разпоредителното заседание.

Отложиха делото срещу Аксел Олеков за зверското убийство на Андрея от Галиче

Това е невъзможно с оглед изричната норма на чл. 369 А от НПК. Тази императивна правна норма не търпи тълкуване, в нея законодателят изрично въвежда забрана за прилагане на съкратено съдебно следствие при умишлено причиняване на смърт.
Адвокат Владимир Илиев вече има наложено дисциплинарно наказание.
През 2014 г. Дисциплинарният съд при Адвокатската колегия във Враца отнема правата му за 4 месеца заради нарушения. Той е бил лишен от правото да упражнява професията си заради непристойни прояви, извършени в началото на годината в съда в Оряхово. 

Адвокат няма да може да защитава никого 4 месеца

Тогава Илиев се е скарал със служителите на съда в града, като казал, че му пречат на работата и обвинил председателя, че извършва престъпления.
Заради скандала и заплахите Районният съд в Лом е наложил на Владимир Илиев глоба от 100 лева за дребното хулиганство.
07.10.2020, 16:57 часа
5514 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha