Адвокат няма да може да защитава никого 4 месеца

Адвокат няма да може да защитава никого 4 месеца

Дисциплинарният съд при адвокатската колегия във Враца отне правата на адвокат Владимир Николов Илиев от Оряхово за 4 месеца заради нарушения, разбра tribali.info.
Съдебният защитник е лишен от правото да упражнява професията си заради непристойни прояви, извършени в началото на годината. Юристът имал пререкания със служителите на съда в Оряхово, на които заявил, че му пречат на работата. Той дори обвинил председателя на съда, че извършва престъпления. С това си поведение адвокат Илиев е нарушил обществения ред и спокойствието в палатата и е попречил на служителите в районния съд в Оряхово да работят.
Припомняме ви, че инцидентът е станал на 30 януари около 10.30 часа. Илиев отишъл по работа в съда в Оряхово. Според свидетели той вдигнал скандал в канцеларията, като твърдял, че деловодителката Е.И. възпрепятствала работата му и злоупотребявала със служебното си положение. Чиновничката повикала на помощ съдебната охрана, дошла и административната ръководителка на съда И.К. Буйният адвокат обаче продължавал да ръси обиди и ругатни. Възмутените служители дори се обадили до председателя на окръжния съд във Враца, за да се оплачат от побеснелия защитник.
Заради екшъна, който се разиграл тогава в оряховската съдебна палата, районният съд в Лом наложи на Владимир Илиев глоба от 100 лева според указа за дребното хулиганство.
 

16.10.2014, 09:57 часа
2075 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha