В 78 училища в София има заразени с коронавирус, над 3000 деца са под карантина

В 78 училища в София има заразени с коронавирус, над 3000 деца са под карантина В София има 78 училища, в които са открити ученици и учители с позитивни резултати от PCR тестове, каза пред журналисти директорът на Столичната регионална здравна инспекция Данчо Пенчев. Поради тази причина 3396 ученика и 210 учители са под карантина, съобщи БТА.
Хоспитализирани в столични болници са 425 пациента, посочи Пенчев. По думите му прави впечатление, че в столицата се запазва тенденцията за безсимптомно, леко протичане на заболяването.
До края на деня ще бъде издадена заповед, според която до понеделник всички столични болници трябва да организират COVID зони, обезпечени с персонал. Зоните ще бъдат съобразени с капацитета и възможностите на лечебните заведения, подчерта Пенчев.
В момента все още няма грип, каза директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев. Грипът започва през ноември, през декември започва първото епидемично разпространение, а пикът на болестта е януари или февруари, добави проф. Кантарджиев.
22.10.2020, 14:29 часа
725 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha