Неравна битка! ГЕРБ изгониха Тони Йорданов от Мездра, бизнесменът се мести в София

Неравна битка! ГЕРБ изгониха Тони Йорданов от Мездра, бизнесменът се мести в София Най-богатият човек в Мездра - Тони Йорданов, се маха от железничарското градче и ще регистрира фирмите си в София, научи агенция BulNews.
Причината за това е огромният натиск върху бизнеса му, оказван от регионалните величия от ГЕРБ. През последните години Тони Йорданов отказа да финансира управляващата партия и моментално върху него се стовари с цялата си репресивна мощ държавната администрация.
Най-тежкият конфликт безспорно е около изграждащия се в Мездра 4-звезден хотел. РДНСК – Враца спря строежа с измислени аргументи и по тази причина се стигна до съд. С окончателно решение ВАС постанови, че при изграждането на сградата няма никакви съществени нарушения и отсъди в полза на Тони Йорданов.
След като спорът приключи, от строителния контрол трябваше до 30 дни да издадат разрешение за ползване на хотела. До този момент са изминали 70 дни, а подобно решение на контролния орган няма. От там са заявили на инвеститора, че заради загубената съдебна битка, ще направят всичко възможно да го мотаят във времето, въпреки че има опасност той отново да ги осъди.
Именно това отношение на държавата към неговия бизнес е причината Тони Йорданов да стартира процедура по преместване на седалищата на фирмите му в столицата. На този етап всичко изградено в Мездра продължава да работи, като започнатите обекти ще бъдат завършени, но бъдещите му инвестиции ще са в други части на страната.
„Имах намерение да продължавам да инвестирам в Мездра. Правил съм го на 4 тура, но след събитията от последните месеци реших, че усилията не си заслужават. Исках да налея в местната икономика между 15 и 17 000 000 лева чрез хотел и винарска изба, но размислих и стойността на вложенията ми ще са наполовина. Последната ми инвестиция създава 60-65 нови работни места, които могат да се увеличат със сезонните работници – при прибиране на реколтата за избата с още 20-30. Реших, че не си заслужават нито усилията, нито средствата, затова няма да правя повече вложения тук. Надявам се реакцията ми да я разберат хората, които управляват и от чиито решения зависи бъдещето на региона. Ако нещо не се промени и други ще ме последват“, заяви разочарованият бизнесмен.
Тони Йорданов безспорно е един от най-предприемчивите хора в Северозападна България. През 2010 г. пусна ВЕЦ „Калето“ край Мездра, има голям хранителен магазин в града, оранжерия за зеленчуци край едно от близките села и е собственик на известната строителна фирма „Инертстрой-Калето“, която работи в цялата страна. Преди няколко години публично обяви, че е готов да изгради скоростния път Ботевград-Видин, без това да струва нещо на държавата, но не получи подкрепа от правителството на Бойко Борисов.
Напускането на региона на бизнесмен от подобен калибър говори лошо за бизнес средата и е притеснителен знак към бъдещите инвеститори.
23.10.2020, 08:50 часа
8997 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha