Днес събират „Капачки за бъдеще“ във Враца

Днес събират „Капачки за бъдеще“ във Враца Днес /24 октомври/, всички, които събират пластмасови капачки могат да ги предадат, съобщиха организаторите на благотворителната кампания „Капачки за бъдеще” - Лазар Радков и Мартина Йорданова . Мястото за предаване на събраните капачки за Враца е паркингът на магазин "Кауфланд", от 10 до 14 часа.
Кампанията само за 3 години събра и рециклира над 400 000 кг пластмасови капачки. Само в първите 2 години от начинанието със средствата от всички дарения, те успяха да дарят 22 кувьоза в общински болници, а от началото на 2020 г. досега и друга жизненоважна техника за детските и родилни отделения в още 14 болници в страната.
Освен средства, каузата обединява и стотици хора от цялата страна, които организират доброволни пунктове и събития, като тези през уикенда. Във всеки град се събират доброволци, които сортират и товарят капачките в превозните средства, като всеки може да вземете участие.
От кампанията напомнят, че 100% от всички дарения, които получават отиват за медицинска апаратура
"Капачки за бъдеще" апелират гражданите да бъдат отговорни към себе си и околните, като спазват противоепидемичните мерки.
24.10.2020, 09:06 часа
902 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha