Занаятчии представят произведенията си в центъра на Видин

Занаятчии представят произведенията си в центъра на Видин Започна вторият занаятчийски базар във Видин. В него участват майстори от града и региона, които представят оригинални бижута, дърворезби, бродерии, изделия от природни материали. За най-малките посетители е разкрита "Детска работилница за подготовка за Хелоуин". Тя ще бъде водена от Ана Петрова, за която приложното изкуство е хоби.
"Представям ръчно изработени неща - пирография върху дърво, различни сувенири от хартия и картон. Децата, които минават, ще имат възможност да изработят сами нещата, които виждат. Има шаблони на паячета и духчета, може да ги залепят и да им нарисуват очички. Не само да си купят, даваме им възможност да ги изработят", допълни тя.
Тематична работилница за деца ще има преди всеки голям празник. Следващата ще бъде посветена на Коледа.
Участници в базара поискаха от Община Видин повече маси и пространство, на което да могат да изложат своите творби. 
"Ние се готвим за един хубав общински базар за нашите съграждани, които произвеждат нещо - дали изкуство, дали продукцrя, и там няма да допускаме прекупвачи. Идеята е в ход, дай Боже догодина да я осъществим", обясни кметът Цветан Ценков.
Занаятчийският базар е разположен до историческия музей "Конака", където ще остане до 18 часа. Следващото изложение на майсторите от града ще се проведе на 28 ноември.
24.10.2020, 14:37 часа
692 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha