Занаятчийски базар организираха във Видин /снимки/

Занаятчийски базар организираха във Видин /снимки/ Занаятчийски базар е разположен днес до Исторически музей "Конака" във Видин. На щандовете може да се открият ръчно изработени предмети, продукти и сувенири. Видинските майстори не отстъпват по нищо на тези от страната, каза Диана Димитрова, която се занимава с бродерия.
"Хората все още не са свикнали, предполагам и заради това, че покупателната им способност е малко по-ограничена. По-страхливи са бих казала видинските граждани. Притесняват се да дойдат да питат, да обсъдят. Може би хората смятат, че винаги когато се приближат до щандовете трябва да си купят нещо, пък не е задължително. Каня ги от сърце да дойдат да участват да контактуват с нас... Аз се занимавам с бродерия и в момента тематично съм се ориентирала към декорация върху фигурки със в случая сърчица с бродерия, шалове бродирани, чанти, това което може да се носи в ежедневието", допълни тя.
Посетителка на базара сподели, че има ръчни производства, които си заслужават.
"Сега започваме в началото. Интересен е, не сме разгледали още базара, но има ръчни производства, които си заслужават внимание", каза видинчанката.
Това е четвърто поредно издание на проявата организирана от Сдружение Арт базар. Щандовете ще бъдат отворени за посетители през целия ден.
30.01.2021, 13:50 часа
589 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha