МИГ Лом обявява процедура за подбор на проекти в подкрепа на трайно безработни лица

МИГ Лом обявява процедура за подбор на проекти в подкрепа на трайно безработни лица МИГ ЛОМ, с финансовата подкрепа на ОП РЧР, обявява процедура за подбор на проекти №BG05M9OP001-1.098 МИГ ЛОМ „Достъп до заетост на икономически неактивни и безработни лица“.
Процедурата е във връзка с изпълнението на Приоритетна ос 1 „Подобряване достъпа до заетост и качеството на работните места“, Инвестиционен приоритет ИП 1 „Достъп до заетост за търсещите работа и неактивните лица, включително трайно безработни и лица, отдалечени от пазара на труда, а също и чрез местни инициативи за заетост, и подкрепа за мобилността на работната сила” на ОП РЧР. 
Проектите ще се изпълняват на територията на МИГ – ЛОМ, която покрива територията в административните граници на община Лом и включва град Лом и селата Добри дол, Долно Линево,   Замфир, Ковачица, Орсоя, Сливата, Сталийска махала, Станево, Трайково.
Дейностите, които ще получат подкрепа включват:
1.Активиране на неактивни лица, организиране и участие в трудови борси и др. подкрепящи услуги за заетост, предоставяне на посреднически услуги на пазара на труда;
2. Психологическо подпомагане;
3. Предоставяне на мотивационно обучение;
4.Предоставяне на обучение за повишаване на професионалната квалификация или придобиване на нова;
5. Предоставяне на обучение за придобиване на ключови компетентности;
6. Осигуряване на заетост след предоставяне на посреднически услуги и/или обучение;
7. Осигуряване на обучение по време на работа (чиракуване) и стажуване. 
Общ размер на бюджета на процедурата: 73 282,70 лв.
Пълният комплект Условия за кандидатстване е публикуван на следните интернет адреси:(https://еumis2020.government.bg и интернет страницата на МИГ ЛОМ - http://miglom.org/
Крайният срок за представяне на проектни предложения: 25 декември 2020 г., 17.30 ч.
Проектните предложения по настоящата процедура за подбор на проекти, следва да бъдат подадени само по електронен път като се използва Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България (ИСУН 2020) - https://eumis2020.government.bg.

Документът е създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси ”2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от МИГ Лом и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз.

 
30.10.2020, 16:35 часа
904 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha