МИГ ЛОМ приема проекти за насърчаване и подпомагане на младежката заетост

МИГ ЛОМ приема проекти за насърчаване и подпомагане на младежката заетост МИГ Лом кани желаещите да представят проектни предложения по мярка 9 от стратегията за ВОМР на МИГ Лом посредством процедура на подбор на проекти за предоставяне безвъзмездна финансова помощ: BG05M9OP001-1.102 МИГ Лом „Насърчаване и подпомагане на младежката заетост-2020".
Целта на процедурата за безвъзмездна финансова помощ е: да се намали броя на икономически неактивните младежи извън образование и обучение и да се насърчи развитието на предприемаческа инициатива у тях.     
Процедурата цели също така да осигури и предпоставки за създаване  на устойчиви работни места, активиране и интеграция в заетост за безработни  и икономически неактивни лица .
Процедурата за безвъзмездна финансова помощ се реализира с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд чрез приноса на ОПРЧР за Водено от общностите местно развитие.
Процедурата е във връзка с изпълнението на Приоритетна ос Приоритетна ос 1 „Подобряване достъпа до заетост и качеството на работните места”, Инвестиционен приоритет 3 „Устойчиво интегриране на пазара на труда на младите хора (ЕСФ), в частност тези, които не са ангажирани с трудова дейност, образование или обучение, включително младите хора, изложени на риск от социално изключване, и младите хора от маргинализирани общности, включително чрез прилагане на гаранцията за младежта“(с финансирането от ЕСФ)на ОПРЧР.
Проектите ще се изпълняват на територията на МИГ – ЛОМ, която покрива територията в административните граници на Община Лом и включва град Лом и селата Добри дол, Долно Линево,   Замфир, Ковачица, Орсоя, Сливата, Сталийска махала, Станево, Трайково.
Дейностите, които ще получат подкрепа включват:
1.Предоставяне на посреднически услуги на пазара на труда, организация на трудови борси и други подкрепящи услуги за заетост.
2.Дейности за активиране на икономически неактивни младежи, които не са в образование или обучение, за включването им на пазара на труда, в т.ч. информационни кампании и събития, трудови борси, ателиета за търсене на работа и др.
3.Професионално информиране и консултиране и психологическо подпомагане.
4.Предоставяне на обучение - мотивационни обучения, обучение за придобиване на
професионална квалификация, обучение за придобиване и усъвършенстване на ключови
компетентности, обучения по предприемачество.
5. Осигуряване на възможност за заетост на лице от целевата група, в т.ч. обучение по време на работа - чиракуване и стажуване;
По мярката ще се финансират дейности за предоставяне на обучения, само ако са свързани с последваща заетост на обучените.
Пълният комплект Условия за кандидатстване е публикуван на следните интернет адреси: https://umis2020.government.bg и интернет страницата на МИГ Лом: www. http://miglom.org/
Краен срок за представяне на предложенията:     30 декември 2020 г.,17,30ч.
Проектните предложения по настоящата процедура за подбор на проекти, следва да бъдат подадени само по електронен път като се използва Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България (ИСУН 2020) - https://eumis2020.government.bg

Документът е създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси ” 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от МИГ Лом и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз.

 
30.11.2020, 18:35 часа
1097 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha