В САЩ арестуваха българин, запалил църква

В САЩ арестуваха българин, запалил църква Полицията в Мейн арестува българин с криминално досие за палеж на църква. Властите задържаха Душко Вълчев от градчето Спрингфийлд в петък, като към него бяха повдигнати няколко обвинения - щети и три обвинения за палеж, съобщава местната пожарна служба.
Първия опит за пожар в църквата на ул. "Конкорд" 14 бил на 13 декември, а след това са последвали още два опита на 15, съобщават още служителите. Разследването на пожара, който е запалил цялата църква на 28 декември, продължава. Нанесени са големи щети. А умишленият палеж е подозрителен, твърдят още разследващите, които все още търсят мотивите. Това не е първото провинение на Вълчев. Досието му сочи, че през 2015 г. е бил обвинен в отправяне на заплахи към Кристалина Георгиева. Тогава той изпратил имейл, в който заплашил с убийство еврокомисарката.
Съдът в град Холтън тогава го осъди на 6 месеца затвор за писмото до българските власти, в което Вълчев написа: "Ще ви прережа гърлата. Ще ви убия като пилци". През 2016 г. пък българинът с американско гражданство отново бил арестуван. Този път, защото отвлякъл приятелката си и я държал гола и без документи в къщата си в Холтън. Дни след това е бил арестуван, защото родителите на приятелката му се обадили на полицията, тъй като не можели да се свържат с дъщеря си.
Директорът на полицията тогава сподели, че органите на реда са посетили дома на Душко, но той не им е отворил. Тогава била издадена заповед за обиск и при претърсването на къщата открили Вълчев и приятелката му в спалнята, където той я държал против волята ѝ. Станало ясно, че той взел дрехите ѝ, часовника, ключовете и мобилния телефон. По тялото на момичето имало видими следи от насилие. След случилото се срещу българина бяха повдигнати няколко обвинения - отвличане, домашно насилие, кражба и възпрепятстване на подаване на сигнал за престъпление. Съдът в Хамилтън определи свободата му срещу паричната гаранция от 25 000 долара. Тогава той бе обявен на брифинг като "обществена опасност".
04.01.2021, 10:49 часа
646 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha