В община Борован продължава осигуряването на топъл обяд

В община Борован продължава осигуряването на топъл обяд От днес стартира изпълнението на Проект "Осигуряване на топъл обяд в Община Борован", съобщиха от местната управа.
След проведен предварителен подбор на потребители, топъл обяд ще получават 600 жители от всички населени места в общината.  
Продължителността на проекта е от месец януари до месец април 2021 година. Проектното предложение се  финансира по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05FMOP001-5.001 „3.1 - Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19“ на Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица в България.
Основните критерии на които отговарят включените в проекта потребители са: 
• Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност; хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната; хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията.
• Лица, поставени под карантина - без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа.
• Лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.
Храната се приготвя от Домашен социален патронаж - с. Борован, като в село Малорад има изнесена кухня в столовата на ОУ “Св.Св.Кирил и Методий“, където ще се приготвя обяда за жителите на село Малорад. За останалите население месата: Добролево, Сираково и Нивянин, готовата храна ще се доставя с коли на Домашен социален патронаж  до кметствата, от където потребителите ще си я получават.
В условията на пандемична обстановка кмета на община Борован, инж. Десислава Тодорова, продължава с грижите към най – уязвимите групи, като се старае да осигури най-нужното - храната.  
 
13.01.2021, 12:56 часа
611 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha