Ето колко наркотици са иззели униформените във Враца през 2020 г.

Ето колко наркотици са иззели униформените във Враца през 2020 г. Драстичeн ръст бележат случаите свързани с дрога на територията на районното управление на полицията във Враца през 2020 г., сочат данните на МВР.
За годината в общината Враца са установени 62 случая с наркотични вещества, от които са разкрити 11. В сравнение с миналата година, когато броят на престъпленията, свързани с опиати са били 39, през тази година той бележи значителнен ръст. 
Анализът за изминалата година сочи още, че 12 зависими от дрогата лица са били настанени за лечение. Те са били въдворени в Центъра за психично здраве. На метадонова програма са още 77 зависими пациенти.
Иззетите количества наркотични вещества на територията на община Враца са:   
- канабис - зелена  листна маса - 20 000 гр. от 250 бр. стръка; 
- растения от рода на конопа - 250 бр. растения;
- марихуана /суха листна маса / - 3397 гр.
- кокаин - 0.013 гр.
- амфетамин - 268 гр.
- хероин - 265 гр.
- екстази - 78 бр.
- метаамфетамин - 290 гр.
- билка /чай за пушене/ - 1120 гр.
Наблюдава се тенденция в разпространението и употребата на така наречената „билка“ за пушене. Същата представлява „чай“, смесен със силно отровни вещества. Състава на това вещество е обикновен чай, третиран по химичен път с ацетон в полеви условия, поясняват криминалисти. Въздействието от пушенето на тази „билка“ е силно опияняващо, с халюциногениращ ефект. При установяване и извършване на полеви наркотестове, билката не реагира на наркотично вещество. В специализирани лаборатории се извършват комплексна физико-химична справка, от която се установява, че няма наличие на канабоиноиди-тетрахидроканабинол, канабинол и канабидиол-характерни за конопените растения в установените вещества. 
20.01.2021, 10:49 часа
1018 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha