Снегът остави всички села в община Оряхово без ток, вижте какво е състоянието на пътищата във Врачанско

Снегът остави всички села в община Оряхово без ток, вижте какво е състоянието на пътищата във Врачанско На територията на община Оряхово има прекъснато електрозахранване във всички села, съобщиха от областната администрация във Враца. 
По данни на Областния съвет по сигурност – Враца, обстановката в областта е спокойна. Температурите са в интервала от -2 до +3 градуса. Снежната покривка в областта на места достига до 20 см. Времето е облачно, духа слаб вятър. Пътните настилки са заснежени и мокри, проходими при зимни условия.
Временно е било въведено ограничение на движението по път I-1 Ботевград - Мездра в двете посоки за МПС над 12 т поради снегопочистване. От тази сутрин е възстановено движението по път I-1 Враца - Монтана и в двете посоки за МПС над 12 т., както и при пътя край с. Краводер. По данни на Областна дирекция на МВР - Враца, в района на м. Орбита е имало закъсали ТИР-ове. Към момента тежкотоварните машини са изтеглени и пътят е свободен за преминаване. 75 пътноподдържащи машини на Областно пътно управление – Враца снегопочистват и опесъчават пътищата на територията на областта.
В останалите общини на територията на област Враца, оперативната обстановка е спокойна. 
Няма данни за нарушено водоподаване в населените места от област Враца, както и за бедстващи хора.
Под постоянно наблюдение са нивата на реките и язовирите в областта.
Информацията от изминалото денонощие за нивата на реките е, че те са много под критичните точки.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg.

 
27.01.2021, 10:48 часа
2509 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha