Образуваха жива верига в подкрепа на Юлия Навална

Образуваха жива верига в подкрепа на Юлия Навална За днес в Русия са планирани акции в подкрепа на опозиционера Алексей Навални. Минути след 12:00 часа българско време в центъра на Москва се образува жива верига от жени, в подкрепа на съпругата на Навални - Юлия, която се намира в Германия.
За по-късно днес е планирано излизане в междублоковите пространства с включени фенери на телефоните. Акцията е под надслов "Любовта ще победи страха".
Властите обаче предупредиха, че това би могло да се тълкува като неразрешена форма на събиране и има риск от санкции. Късно снощи полицията нахлу и претърси офиси на сподвижници на Навални в Челябинск.
А в свой коментар от седмицата президентът Владимир Путин заяви, че от ситуацията около Навални, когото не нарича с име, се възползват външни сили.
"По отношение на протестите, и не само в подкрепа на онзи фигурант... И знаете, ли че и него го използват точно сега. Точно сега, когато във всички държави по света, както и у нас, появява се умора у хората, събира се раздразнение, възниква недоволство, заради условията, в които живеят, от нивото на доходите", заяви Владимир Путин на 10 февруари 2021 г.
14.02.2021, 14:42 часа
377 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha