Моряците в Гърция обявяват 48-часова стачка

Моряците в Гърция обявяват 48-часова стачка Национална стачка с продължителност 48 часа обявиха 13-те синдикални организации на моряците в Гърция, съобщи АНА-МПА. Стачката ще започне в полунощ срещу вторник и се очаква по време на нея повечето кораби да останат в пристанищата.
Моряците искат да бъдат отменени разпоредби, които според тях засягат колективните трудови договори и работното време и времето за почивка, предаде БТА.
В декларация на синдикалните организации се казва, че "правителството и корабопритежателите ескалират атаката срещу правата ни". По-конкретно моряците протестират срещу намаляването на глобите за нарушаване на свързаните с работното време трудови права.
В исканията си синдикатите на моряците искат още връщане на всички права при пенсиониране, самостоятелност на различните моряшки фондове, подписване на колективни трудови договори във всички категории кораби, социално осигуряване на всички моряци, всеобщо здравно осигуряване, подобряване на инфраструктурата, наемане на допълнителен персонал и др.
22.02.2021, 11:29 часа
196 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha