Осъдиха български тираджия на 16 г. затвор в Англия за трафик на дрога

Осъдиха български тираджия на 16 г. затвор в Англия за трафик на дрога Български тираджия бе осъден на 16 г. затвор във Великобритания, след като опита да вкара в страната наркотици за 3.2 млн. паунда.
34-годишният Кирил Петков Хубавенски е арестуван на 20 юни миналата година на английското пристанище Дувър. Под матрака на леглото в кабината му британските митничари открили пакети, които съдържали 11 килограма хероин и 26 кг кокаин.
От британската агенция за борба с организираната престъпност съобщиха, че това била втората голяма пратка с дрога през миналата година, която залавят на това пристанище. През април открили в управляван от словенец тир 81 кг кокаин и 3 кг хероин сред кутии със замразени пици. Той е осъден на 15 г. затвор.
“Организираните престъпни групи разчитат на корумпирани шофьори като тези, за да внасят незаконни стоки във Великобритания. Те играят жизненоважна роля в престъпната верига, свързвайки картели в Южна Америка с улични банди в Обединеното кралство”, коментира Деби Кук, шеф на операциите на подразделението на криминалната агенция в Дувър. 
Тя се надява сериозните присъди на двамата шофьори да бъдат предупреждение към други превозвачи, които биха помислили да постъпят като тях.
По време на съдебния процес бе съобщено, че Хубавенски е от село Видраре и наскоро е бил освободен от български затвор, след като излежал присъда за убийство през 2014 г.
04.03.2021, 10:18 часа
518 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha