Байдън с критики към отпускането на COVID мерките в Тексас

Байдън с критики към отпускането на COVID мерките в Тексас Американският президент Джо Байдън заяви, че спортните тимове правят грешка, ако пренебрегват науката и позволят на феновете да се завърнат на пълен капацитет и без агресивни рестрикции срещу коронавируса.
Той сподели, че Тексас Рейнджърс не е „отговорен“, позволявайки на 100% капацитет на „Глоуб Лайф Фийлд“ в откриващия ден на Мейджър Лийг Бейзбол в четвъртък, след решение на Националната футболна лига по-рано тази седмица за това да се играят мачове в началото на септември на пълен капацитет.
„Е, това решение, което са взели, мисля, че е грешка. Те трябва да се вслушат в д-р Антъни Фаучи, учените и експертите. Но мисля, че е безотговорно“, каза лидерът на САЩ предвид запълването на стадиона с 40 300 седящи места на Рейнджърс.
Той направи коментарите си като част от интервю с американския телевизионен канал ESPN, което се излъчи в сряда вечер. Той акцентира и върху важността от носене на маски и продължаване следването на рестрикции за предотвратяване разпространението на коронавируса.
 „По отношение на това да бъдат отговорни (за отварянето на стадионите на пълен капацитет), виждате какво се случва в Европа сега, когато вдигнаха мерките. Не знам защо не следваме науката и не победим това“. В Европа има повишение броя на случаи, като президентите на отделните страни обмислят връщането на някои рестрикции.
Запитан относно това какво би казал на атлети, които отказват да се ваксинират, той подчерта: „Аз съм президент на САЩ и се ваксинирах. Нямам маловажна работа. Щях ли да се ваксинирам, ако мислех, че ще ме нарани?“.
Байдън добави, че ваксините са показали своята ефективност, добавяйки, че САЩ се нуждае от повече ваксинирани хора, за да се справи с вируса. Тенисистките Елина Свитолина и Арина Сабаленка, които са във Флорида тази седмица за турнира в Маями, заявиха, че не искат да се ваксинират заради различни опасения, включително това колко бързо са били изработени ваксините.
01.04.2021, 14:49 часа
518 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha