Първо в BulNews! Изненада с мандата на Слави във Враца, вижте кои са останалите депутати от областта

Първо в BulNews! Изненада с мандата на Слави във Враца, вижте кои са останалите депутати от областта Мандатът на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ във Враца се оказа изненада, научи първо агенция BulNews.
Преди броени минути стана ясно, че водачът на листата Георги Георгиев влиза в парламента като кандидат от София, а не от Враца, както много от колегите журналисти съобщиха.
Представителят на „Има такъв народ“ от града под Околчица в парламента ще е Иван Василев Хиновски, който беше втори в листата.
Тази нощ Централна избирателна комисия обяви окончателните резултати от изборите на 4 април. Малко преди това в комисията заваля дъжд от откази от депутатските места, което наложи размествания.
Десислава Тодорова и Каролина Кьолер от ДПС подадоха заявления до ЦИК за отказ от позициите в парламента, а водачът на листата Йордан Цонев влиза от Благоевград. Така стеклите се събития показват, че в Народното събрание влиза Цветан Енчев.
От изнесените данни стана ясно, че във Враца ГЕРБ-СДС взема два мандата, които ще бъдат заети от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и народния представител от предишния парламент Красен Кръстев. Аврамова по закон е длъжна след клетвата да напусне Народното събрание, за да остане част от екипа на Бойко Борисов. Тя ще може да се върне в парламента едва когато е избрано ново правителство. Временно на нейно място депутат ще стане следващия по преференции  Мирослав Иванов Аспарухов от Мездра.
Столът си в Народното събрание запазва и досегашният депутат от БСП и дългогодишен директор на театъра Анастас Попдимитров.
Шестият депутат от 6 МИР-Враца е Андрей Христов Вълчев от „Изправи се! Мутри вън!“.
 
09.04.2021, 10:08 часа
7368 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha