Румен Радев връчва третия мандат за съставяне на правителство на БСП

Румен Радев връчва третия мандат за съставяне на правителство на БСП Президентът Румен Радев ще връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от третата по численост парламентарната група в 45-ото Народно събрание - "БСП за България". Това ще се случи на 5 май 2021 г., от 11 часа, на „Дондуков“ 2, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
„На Национален съвет ще обсъдим ситуацията и ще вземем решение как да постъпим с третия мандат”, каза лидерът на червените Корнелия Нинова.
„Днес в 15.30 часа свиквам извънредно заседание на Изпълнителното бюро, което да вземе решение за дата и час на свикване на Националния ни съвет, където да обсъдим ситуацията и да вземем решение как да постъпим с третия мандат", заяви Нинова.
"Разбира се, с ГЕРБ не могат да се водят никакви разговори", категорична бе тя.
Коалицията ГЕРБ-СДС върна мандата, след като не получи подкрепа от "Демократична България" и "Има такъв народ". Партията на Слави Трифонов също върна мандата на президента веднага, след като го получи с мотива, че не желаят да влизат в коалиции с партии на статуквото.
Ако не се постигне съгласие за правителство, президентът назначава служебен кабинет, разпуска парламента и насрочва нови избори.
29.04.2021, 12:16 часа
1010 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha