Изключителен успех на ученици от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ във Враца на национален кръг на олимпиада /снимки/

Изключителен успех на ученици от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ във Враца на национален кръг на олимпиада /снимки/ Учениците от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ във Враца Гергана Николаева от 11.а и Георги Игнатов от 11.б клас завоюваха съответно първо и второ място на националния кръг на олимпиадата по български език и литература, като резултатът на Гергана е с 10 точки над втората позиция. Успехът е още по-стойностен, като се има предвид, че олимпиадата за 11. клас се провежда по  абсолютно нов, непознат формат върху новата учебна програма.
Много добро е и представянето на Вероника Цветелинова Григорова от 12.д клас, която заема седмо място на във възрастовата група 12. клас.
Общо 7 ученици от ППМГ „Академик Иван Ценов“  се класираха на националния кръг на олимпиадата по български език и литература през тази година. Представянето и на останалите участници – Стефани Велчева от 12. клас, Симона Вутова от 11. клас и Анна Мария Иванчовска и  Мартин Андреев от 7. клас и изключително достойно.
За пореден път възпитаниците на ППМГ „Акад.Иван Ценов“ доказаха, че освен прекрасни математици, физици и биолози са и изявени литератори!
Поздравяваме всички участници за постигнатите резултати и им желаем бъдещи успехи!
 
17.06.2021, 11:09 часа
866 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha