Избраха Ива Митева за председател на Нaродното събрание с подкрепата на ДПС

Избраха Ива Митева за председател на Нaродното събрание с подкрепата на ДПС Парламентът избра Ива Митова за председател на Народното събрание.
Тя е предложена от „Има такъв народ”. Ива Митева получи подкрепа от 137 депутати. Против гласува 1, а 99 се въздържаха.
По групи стана ясно, че номинацията на Ива Митева е подкрепена от "Има такъв народ", "Демократична България", ДПС и "Изправи се БГ! Ние идваме".
Второто предложение беше за Кристиан Вигенин от БСП. Той получи подкрепа от 35 народни представители, против бяха 60, а 137 се въздържаха.
Единственият глас "против" поста да заеме Ива Митева бе на Георги Кадиев, който изяви желание да обясни защо е гласувал така.
„Това обяснение по никакъв начин не е срещу г-жа Митева. Това гласуване е тест за гласуването на правителството. Българският народ ни каза две неща на тези избори – отстранете досегашните управляващи и направете го заедно. Липсата на разговори между политическите партии ще доведе до провала и на този парламент“, смята Кадиев.
„Тази отговорност е изцяло на „Има такъв народ“, те са победителите и трябва да поемат инициативата. Липсата на говорене ще доведе до връщането на ГЕРБ обратно на власт“, заяви той.
 
21.07.2021, 10:51 часа
549 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha