Смениха шефа на „Киберсигурност“ в ГДБОП

Смениха шефа на „Киберсигурност“ в ГДБОП Със заповед на министър-председателя Стефан Янев Красимир Симонски, председател на Държавна агенция „Електронно управление“, е определен за национален координатор по киберсигурността.
Симонски заменя на поста комисар Владимир Димитров, началник на отдел „Киберпрестъпност“ в Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ на Министерството на вътрешните работи.
През октомври месец 2020 г. тогавашния министър-председател Бойко Борисов определи комисар Владимир Димитров за национален координатор по киберсигурността, след като през юли шефът на отдел "Компютърни престъпления" в ГДБОП Явор Колев подаде оставка. Причината - 22 години работи в ГДБОП и 25 години в МВР, с което е придобил право да се пенсионира и смята, че може да реализира познанията и уменията си в друга сфера, която пак да бъде в интерес на българското общество.
Явор Колев е смятан за един от най-добрите специалисти у нас в борбата с киберпрестъпноста. Именно той създаде и отдела в ГДБОП, който работеше срещу измамите в интернет.
27.07.2021, 14:49 часа
484 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha