Перко Наумов! Шефът на РЗИ-Враца Орлин Димитров сложи камера във ваксинационния кабинет, гледа хората как се събличат

Перко Наумов! Шефът на РЗИ-Враца Орлин Димитров сложи камера във ваксинационния кабинет, гледа хората как се събличат Директорът на РЗИ-Враца Орлин Димитров е наредил да бъде монтирана камера във ваксинационния кабинет в здравната инспекция, научи агенция BulNews.
В петък техници са поставили наблюдателната техника, чрез която се следи в реално време какво се случва в помещението. Официалната причина за това е уж борбата с фалшивите удостоверения за извършена ваксинация срещу COVID-19. Така Орлин Димитров ще гледа на монитор в кабинета си хората, които ще се събличат, за да им бъде поставена ваксина срещу опасната зараза.
Решението обаче е в нарушение на куп български и европейски закони. Проучване на медията ни установи, че подобен „иновативен“ подход не е приложен в нито едно друго РЗИ в страната, да не говорим за лекарски кабинет.
Отгоре на всичко заповедта за поставянето на камера е с дата от ден, в който Орлин Димитров е ползвал болнични и не е бил на работа. Неофициално в инспекцията се знае, че по това време той е зазимявал кошерите си в село Мраморен.
Запознати с мераците на директора твърдят, че провокацията с монтирането на видео наблюдение цели да вбеси работещите там 3 сестри и трима лекари. Крайната цел е те да поискат да не работят в този кабинет, за да бъде уредена там близка до него лаборантка, с която често се черпят в кабинета му, и друга служителка, която пък няма медицинско образование. Причината те да се натискат за там е, че държавата им дава по 10 лв. на игла и така за 1 месец се събира прилична сума като допълнително възнаграждение за извършвалите тази дейност. Отделно главният счетоводител е поставил условие да получава и той от тези благинки, като е оценил своите нужди на 500 лв., при това на ръка. Сегашният екип обаче не желае да прави подобни незаконни отчисления за него и по тази причина Орлин Димитров им е вдигнал мерника, за да може да ги разкара и да постави свои верни хора там.
Работещите в имунизационния кабинет в РЗИ-Враца обаче имат право да подадат сигнал до здравното министерство, прокуратурата и Комисията за защита на личните данни. Поставянето на камера в лекарски кабинет гарантирано противоречи не само на действащата в момента нормативна уредба, но и на добрите нрави в обществото. Оттук насетне едва ли някой гражданин ще отиде да го ваксинират точно там, като знае, че един застаряващ мераклия го наблюдава на монитор.
Хубаво е да се знае, че за издаването на фалшив COVID сертификат е необходим компютър, електронен подпис и лекар, който да е получил ваксини през системата.
Хубаво е и директорът на РЗИ-Враца да си възстанови адекватното състояние и да спре да ражда скандал след скандал. Вече стана ясно, че докато неговият човек Стойчо Кацаров е министър на здравеопазването, той няма да бъде уволнен. Вече е ясно и защо няма да бъде уволнен, но поне да не руши повече имиджа на институцията, тъй като все пак светът не свършва с неговата провалена особа.
11.10.2021, 08:15 часа
4473 2
Коментари

Перко Наумов

11.10.2021, 17:45 часа
Димитров, докторе, що не идеш спешно на майна си? Смеете ти се цялата държава, а ти се правиш на луд, за да прибираш поне тая заплата. Аман от нагли мутри в здравеопазването!

Анонимен

11.10.2021, 11:14 часа
Ето един пример защо е малък броя на ваксинираните.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha