5 идеи за обзавеждане за спалня

5 идеи за обзавеждане за спалня Спалнята - най-интимното място в дома. Тя е място, където релаксираме, където зареждаме себе си и споделяме най-съкровените мигове с половинката си. Това е пространството, където моделираме винаги в любимия си стил.
Спалнята е едно от любимите помещения на мнозина. В нея не само се спи, там всеки релаксира, подготвя се за работния ден, оправя се след баня, прави неща, които му доставят удоволствие, а също така винаги е перфектна за уединение.
Когато се налага да се избират мебели за спалня, повечето пъти се стига до варианта с комплексно обзавеждане. Така се пестят време и пари. Повечето стандартни комплекти съдържат легло и гардероб, а като допълнителни елементи са включени - скрин, нощно шкафче или тоалетка. Ако се закупува това поотделно естествено, че в повечето случаи излиза доста по-скъпо.
Със сигурност обаче, не е добре да се икономисва когато става дума за комфорта на човек. Никога не правете компромиси, с някой важни неща, като спалнята и матрака. 
Има толкова нови и модерни спални, разчупени или семпли и изчистени, като модел. Всички те съчетани правилно изглеждат изключително стилно.
Ето няколко идеи, които са страхотни за обзавеждане на спалня:

Морски стил
Ако обичате да усещането лятото през цялата година, винаги може да се доверите на цветовете, които ще доведат дори шума на морето в спалнята ви. За да създадете уютна и живописна атмосфера, не се налага да използвате басейни, палми и пясък, достатъчно е правилно да подчертаете достойнствата и да изберете стилни аксесоари към тях. Мебелите залагат на изчистени геометрични линии, а цветовете са наситено сини и могат да създадат своеобразна топлота.

Кънтри стил 
Светло, уютно и приветливо - това е идеята на кънтри стила, или казано по друг начин - по селски но в добрия смисъл. Добре подбраните мебели, като грубия дървен материал с криви линии или оцветени в светло мебели, придават доста елегантност без да се налагат допълнително различни украшения. Бели гардероби, тапицирани и боксспринг легла и подходящи нощни шкафчета са типични за този стил.

Провансалски стил
Провансалския стил е с елегантен френски дизайн. Характеризира се със старинен вид и пастелни тонове. Мебелите с винтидж визия, леките индустриални мотиви и изобилието от различни цветове са идеалната комбинация на спалнята. Тя трябва да е семпла и красива, с масивно легло и хармония при цветовете.

Арт Деко стил
Помпозност и дързост се изразяват в елегантни композиции.Същността на този стил е в чувственото изследване на реда и симетрията, където линиите и геометрията доминират дизайна и композициите. Лакираната дървесина, огромната спалня с мека гръб и стилен гардероб в искрящ цвят е присъщо за този стил. Арт Деко трябва да бъде въплъщение на пищността и красотата на богатия живот.

Тропически стил 
Той отразява екзотичната красота и скромния уют на дома. Тропическите елементи внасят хармония и комфорт, напомняйки на буйна зеленина, океански вълни и ефирен бриз. Естествените материали като ракита, ратан, бамбук, тиково дърво и други подобни са силно характерни за тропическите интериори.

Съвети
Избери си достатъчно голямо и хубаво легло. Една трета преминава от живота ни в спалнята, затова то трябва да е удобно и с удоволствие да се възстановяваш от ежедневието си. Живота е наистина прекрасен, когато си се наспал добре. Големите и удобни легла създават чувство на сигурност на подсъзнателно ниво. 
Нощното шкафче е прекрасна малка мебел, особено ако е с чекмедже, където ще събереш малките си, но необходими вещи. 
Скринът е страхотен, особено ако нямаш самостоятелен гардероб за спални комплекти, кувертюри и др. Те са ниска мебел и не променят габарита на стаята. в същото време събират толкова мн неща. 
Гардеробът- неизменна част от спалнята. Там държиш всичко нужно за твоя аутфит. Колкото по-голям, толкова по-добре. 
14.10.2021, 08:40 часа
1859 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha