Област Видин достигна пика на четвъртата вълна

Област Видин достигна пика на четвъртата вълна Област Видин достигна пика на четвъртата вълна на заболеваемост от COVID-19, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Венцислав Владински. Той прогнозира задържане на заболеваемостта идната седмица и плавен спад след това.
"Наистина сме в пика, тук специално за нашата област. От всякаква възраст са заболелите - от малки до големи, както се казва. Явно, че "Делта" вариантът не подбира определена възрастова група. Очаквам евентуално другата седмица малко да задържим, да не се увеличават случаите", допълни д-р Владински. 
71 са новите случаи на COVID-19 за последното денонощие в област Видин. При висока заболеваемост учебните заведения могат да прекратят занятията, обясни той.
"При по-голяма заболеваемост може някои учебни заведения сами да прекратят за известно време учебните занятия, също така и детските градини. Това вече е по тяхно усмотрение, с тяхно решение, след като да речем половината от персоналът е болен. Значи, не казвам от какво, може и с остри респираторни заболявания. В момента върви и грип, и грипоподобни. Те си уведомяват съответно техните ръководства, за да спрат учебните занятия или специално детските градини.
Всеки ден има нови карантинирани паралелки", каза още директорът на Здравната инспекция във Видин.
15.10.2021, 14:58 часа
822 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha