За децата и майките на Враца! Невиждано досега събитие събра 34 500 лв. в помощ на родилното /снимки/

За децата и майките на Враца! Невиждано досега събитие събра 34 500 лв. в помощ на родилното /снимки/ 34 500 лева в помощ на отделението по Акушерство и гинекология във Враца успя да събере вчера събитието Вечеря с кауза: „С мисия за бъдещето! За ДЕЦАТА и МАЙКИТЕ на Враца!“, организирано от прочутите „Братя Готвачи“ и бизнесменът Мартин Харизанов и приятели.
Над 50 човека, сред които бизнесмени, политици и общественици, за първи път в петък вечерта  се обединиха в името на обща кауза на невиждана досега благотворителна вечер в хитовото Omerta Bar&Dinner. 
„Вярвам, че заедно ще помогнем на едно от най-важните отделения в болницата, което е в окаяно състояние и на което не е правен ремонт от повече от 30 години. Отделението, в което се раждат децата ни – бъдещето на Враца, има спешна нужда от закупуването на 13 специализирани легла за родилките на обща стойност 15 хил. лева. Знам, че заедно можем да помогнем това да се случи!“, с тези думи се обърна един от организаторите на събитието Мартин Харизанов. 
Водени от мисълта и съпричастността към каузата, гостите и организаторите събраха много повече от очакваната сума и показаха, че обединени от доброто и въпреки трудностите, хората могат да сътворят чудеса. 
Голяма част от парите бяха набрани на търг, на който врачани наддаваха за 4 предмета. Кулминацията на вечерта обаче настъпи, когато самите „Братя готвачи“ -  Руслан Гърдев и Йонко Дяков изненадаха с решението си да подарят лично специална вечеря, приготвена от дуото, на този който предложи най-висока цена за тях. 
Двамата готвачи работят на висота, която донякъде се арryментира и от творческата биография на шеф Дяков. Преди около 20 години, когато е само на 17 години, печели конкурса „Готвач на България“ и все още държи рекорда за най-млад кулинар, спечелил състезанието. На 18 години става главен готвач в голям хотел в България, работил е в ресторант в Дания, който в продължение на три години е признат за най- добър в света, треньор е на Националния кулинарен отбор на България. 
Кулинарният дует успя да омае всички гости на събитието с невероятни специалитети, подредени в 5-степенно меню.
 Изтънчената храна бе придружена и от не по-малко изискания вкус на виното на изба "Шато Бургозоне", а завършек на цялата атмосфера придадоха мелодичните изпълнения на арфа и цигулка на Яна Дойнова и Белла Драганова. 
Емоцията и заряда на събитието вече е успял да стигне и до други съпричастни с каузата, които са потърсили организаторите с молба да дарят още средства в помощ на родилното във Враца.
13.11.2021, 12:06 часа
7675 9
Коментари

Камелия

14.11.2021, 16:49 часа
ша пръдна

Олигофрен олигодухов

14.11.2021, 15:21 часа
Наели музиканти, наели фотограф над 50 бизнесмени и политици и к'во ? 34к Ебаси то, той фотографа ще вземе само 2хил, 5 ще идат за булнюс % взима ресторанта, кой знае колко повече са събрали тия нещастници ламтят от пари ама нали да се види у нета

Максим

13.11.2021, 19:58 часа
А да минат изборите и малко ше мирясаме от тия

Eva Maks

13.11.2021, 19:57 часа
И кой от тия ще вземат за Масон? Харизанов, дето си пише името с правописни грешки? На Янко глупака, или циганчето от Областна? Масонските ложи да не са ти ГЕРБ?

Язе

13.11.2021, 18:58 часа
Това си е чисто масонско сборище.

МБТ

13.11.2021, 16:55 часа
млади богати тарикаатии,Две бели топки в чинията брат ми ама не е ориз basmati. тея са олигофрени стига сте ги качвали, разбрахме, че плащат... ама

Tsvetan 6tepsela

13.11.2021, 16:47 часа
ахахахахахахахахаххаааа, събрали се буржоазията на Враца и сбрали по 100лв на човек, колко хилки от тия "дарения за децата и майките" отидеха за реклама, а ? Г-н Харизанов от партия Гроб

Г-н Каманяр

13.11.2021, 14:48 часа
Ееее, брааво на г-н Харизанов,ако продължаваш да се слагаш навсякъде, може и скоро да започна, да те сънувам!

13.11.2021, 13:44 часа
"благотворителност"със скрит подтекст и надежди за лични ползи вкл.политически?!?!Индулгенции с "трохи" или "инвестиции" в бъдещето според днешните големци.Добре е да има справедливост и то пропорционална.А защо държавна болница има нужда от подаяния
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha