Деца бежанци ще бъдат настанявани в приемни семейства в Гърция

Деца бежанци ще бъдат настанявани в приемни семейства в Гърция

Непридружени деца бежанци ще бъдат включени в системата за осиновяване и приемна грижа в Гърция, предаде агенция АНА-МПА. За това меморандум за сътрудничество са подписали от министерството на труда и социалните въпроси и представителството на Върховния комисариат на ООН за бежанците в Гърция.
Сътрудничеството между двете институции ще помогне да се посрещнат специалните нужди на непридружените деца, които да бъдат настанени в приемни семейства, се посочва в съобщение на министерството на труда и социалните въпроси.
"Искаме всички деца да растат при равни възможности и права в здравословна и безопасна семейна среда", е заявил заместник-министърът на труда и социалните въпроси Дома Михаилидиу.
В момента около 2100 са непридружените деца бежанци, които пребивават на територията на Гърция. По думите на представителя на Върховния комисариат на ООН за бежанците за Гърция Мария Клара Мартин споразумението предвижда възможността семейства на бежанци и мигранти да бъдат включени в грижата за тези деца.

24.11.2021, 13:38 часа
602 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha