12 спецакции проведоха монтанските полицаи по празниците

12 спецакции проведоха монтанските полицаи по празниците 12 специализирани полицейски операции за осигуряване безопасността на движението са проведени в дните на Коледните и Новогодишните празници от монтанските полицаи, съобщиха от МВР.
529 МПС и 640 лица са проверени в дните от 23 декември 2021 г. до 2 януари 2022 г. от служителите с правомощия за контрол на пътното движение в област Монтана.
Проверките са извършени при специализирани полицейски операции за недопускане управлението на МПС след употреба на алкохол и/или на наркотични вещества или техни аналози, както и от неправоспособни водачи. Акциите са проведени на териториите на малките населени места, курортните селища и туристическите комплекси. 
При контрола на пътя са съставени 80 акта и 182 фиша за нарушения на Закона за движение по пътищата. Заловени са 8 водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол и 3-ма – след употреба на наркотични вещества.
Най-високата отчетена стойност на алкохол, употребен от водач на МПС, е 2.04 промила. Най-високата отчетена скорост в нарушение на наложено ограничение от 50 км/ч е 115 км/ч, заснето с технически уред за измерване на скоростта.
 
*Снимката е илюстративна
 
05.01.2022, 11:49 часа
649 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha