„Правилото на екватора”: Какви храни не трябва да ядем след 15 часа

„Правилото на екватора”: Какви храни не трябва да ядем след 15 часа Диетолозите са установили, че след 15 часа метаболизмът на организма рязко се забавя, съответно въглехидратите се усвояват по-бавно. Организмът не изразходва енергията и започва да складира приетите въглехидрати като мазнини. Ето с какви продукти не трябва да се злоупотребява следобед, какво е „правилото на екватора“ и как действа.
Правилото на екватора се основава на човешки биоритми и предполага изключване на всички потенциално вредни храни от диетата след 15 часа. Така че, диетолозите препоръчват напълно да откажете следните продукти от менюто след този час: печива, торти, десерти, сладкиши, шоколад, мед и да намалите приемът на плодове.
Макаронените изделия, включително твърдата пшеница, също се усвояват трудно от тялото вечер. Препоръчително е също да ядете ориз и овесена каша сутрин или на обяд. Сушените плодове също са включени в списъка на продуктите, забранени след 15 часа според „правилото на екватора“. Те съдържат голямо количество естествена захар, така че е най-добре да се консумират като лека закуска преди обяд.
Освен въглехидратите, диетолозите съветват да се хапват червено месо, сладки млечни продукти и зеленчуци, които съдържат нишесте (картофи, моркови, сладки картофи и цвекло) между 12 и 15 часа. Нишестето се усвоява най-тудно вечер и причинява излишък от инсулин, който блокира производството на соматотропин, хормон на растежа, който пряко влияе върху процесите на изгаряне на мазнините в тялото.

Какви резултати дава правилото на екватора?
Отговаряйки на този въпрос, диетолозите дават следната статистика: следвайки гореописания диетичен план, хората губят от два до четири и половина килограма през първите две седмици (много зависи от характеристиките на тялото и теглото ви по време на прилагане на "екваториалното правило"). След това е възможно процесът на премахване на наднорменото тегло да започне да върви малко по-бавно. Но „екваториалното правило“ работи не толкова за скорост, колкото за стабилен резултат.
13.01.2022, 16:18 часа
721 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha