Испания обмисля да изпрати бойни самолети в България

Испания обмисля да изпрати бойни самолети в България Испания обмисля да изпрати бойни самолети в България. Това обяви министъра на отбраната Маргарита Роблес.  Тя беше питана от местни журналисти дали Испания ще изпрати войски на Изток на фона на напрежението между Русия и НАТО. 
Според Роблес, още се обсъжда изпращането на изтребителите у нас, докато няколко бойни кораба вече са тръгнали към Черно море. Един миночистач ще пристигне съвсем скоро, а в следващите дни към Балканите ще потегли и испанска фрегата. Роблес заяви още, че след разговорите с американския държавен секретар Антъни Блинкен, Дания е изпратила фрегата в Балтийско море, а Франция ще изпрати бойна част в Румъния.
"Обмисляме изпращането на бойна част в България, в добавка към регулярно разположените в Литва въздушни патрули. Участието ни в дейността на НАТО продължава вече много години, така че нямаше съмнение, че ще се присъединим и сега. Отново искам да подчертая, че дипломацията е начина, по който искаме да действаме. Но военното ни участие е факт от години", заяви министърът на отбраната на Испания Маргарита Роблес.
21.01.2022, 11:09 часа
430 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha