Готов е проектът за закриването на специализираните съд и прокуратура

Готов е проектът за закриването на специализираните съд и прокуратура Министерството на правосъдието публикува за обществено обсъждане законопроект за промени в Закона за съдебната власт, свързани със закриването на специализираните наказателни съдилища и прокуратури, съобщиха от ведомството.
С него се предлага още отмяна на „кариерните и финансови бонуси” за членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС), главния инспектор и инспекторите от Инспектората към ВСС (ИВСС), както и „кариерните бонуси” за административните ръководители на съдилищата и прокуратурите и техните заместници.
„Структурните и организационни промени по отношение на звената на специализираното наказателно правосъдие имат за цел да гарантират конституционния принцип за независимост на съдебната власт и защитата на конституционните права на гражданите. За десетгодишния срок на своето действие, специализираните наказателни съдилища и съответните им прокуратури не постигнаха заложените със създаването им през 2011 г. цели”, пише в мотивите към законопроекта.
28.01.2022, 16:26 часа
490 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha