Консумирайте кефир, за да сте здрави

Консумирайте кефир, за да сте здрави Какво е кефир?
Кефир, известен още като Талай или Булгарос, е вид ферментирала млечна напитка, която се получава след заквасване на прясно мляко с помощта на кефирни зърна. Прясното мляко най-често бива краве, овче или козе.
Кефирните зърна, наричани още кефирна гъба или тибетска гъба, представляват комбинация от полезни бактерии /пробиотици/ и квасни гъбички /дрожди/, които са свързани в матрица от белтъци, липиди и захариди. На външен вид, тибетската гъба наподобява формата на цветно зеле или карфиол.
Редовната консумация на кефир е свързана с редица здравословни ползи, като подобрена храносмилателна система, подсилена имунна система, подобрена мозъчна функция, както и с понижен риск от развитие на сърдечно-съдови заболявания, някои видове рак и диабет тип 2.

Какви са здравословните качества на кефира?
Кефира е богат на редица полезни хранителни вещества, като завършени белтъчини, витамини, минерали и пробиотици. Той е:
- богат на завършени белтъчини
- високо съдържание на пробиотици
- богат на калций, магнезий, цинк, желязо и фосфор
- богат на витамини от група В
- добър източник на витамините А, D, E
- богат на полезни органични киселини

Кефирът представлява една изключително полезна и лесно смилаема напитка, която изразява редица здравословни ползи. Редовната консумация на кефир води до подобрена имунна и храносмилателна система, подобрена мозъчна функция и кръвно налягане, както и до понижен риск от развитие на редица хронични заболявания, като инфаркт, инсулт, рак, диабет тип 2 и затлъстяване. Ето още няколко ползи от лечебната напитка:
- подобрява действието на храносмилателната система
- подсилва имунната система
- подобрява функцията на мозъка
- регулира нивата на кръвно налягане
- поддържа кожата здрава и еластична
- забавя процесите на стареене
- балансира чревната флора
- подобрява качеството на съня
- подобрява бъбречната функция
- бори депресията
- подпомага отслабването
- смекчава симптомите на алергия
- подобрява потентността
- подпомага лечението на цироза
- помага при дефицит на концентрацията
- изразява мощни антиоксидантни свойства
- подобрява бъбречната функция
- подпомага лечението на анемия
- понижава риска от развитие на остеопороза
- понижава риска от развитие на атеросклероза
- понижава риска от развитие на невроза
- понижава риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания
- понижава риска от развитие на рак
- понижава риска от развитие на диабет тип 2
- понижава риска от развитие на затлъстяване
За най-добри резултати, консумирайте кефира в продължение на 20 дни, след което си вземете 10 дни почивка.
29.01.2022, 09:29 часа
502 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha