Спортното министерство финансира клубове от Северозапада

Спортното министерство финансира клубове от Северозапада Осем проекта на спортни клубове, кандидатствали за изпълнение на Програма „Спорт за деца в риск“ за 2022 г. са одобрени. Това стана факт със заповед на министърът на младежта и спорта. Средствата за финансиране на проектите са в размер на 47 хил. лв.
През 2022 г. Програмата ще се реализира в 8 населени места в страната и ще предостави възможност на около 200 деца, от които 169 деца в риск, да се включат в 1332 безплатни спортни занимания по 5 вида спорт (баскетбол, бадминтон, борба, бокс и лека атлетика)  под ръководството на квалифицирани треньори. Целите на Програмата са насочени към подпомагане на социалната интеграция, адаптация и пълноценна реализация в обществения живот на деца в риск; създаване на здравословни навици, повишаване на физическата активност и подобряване на качеството на живот; използване на положителното въздействие на спорта за насочване на енергията на децата в риск към позитивни дейности и ангажиране на свободното им време; превенция на нетолерантността, агресията, насилието и вредните навици и формиране на позитивни социални качества - толерантност, лидерство, дисциплина, увереност, умения за работа в екип, спазване на правилата и на принципите на честна игра - „Феърплей“.
Два са клубовете от Северозапада, които ще бъдат финансирани. Това са боксов клуб "Спарта" - Монтана" и спортен клуб по борба "Селановци - 93". 

 
21.02.2022, 14:58 часа
731 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha