Мартин Харизанов: Пристигнаха новите легла за АГО на врачанската болница, дарени от местни НПО-та /снимки/

Мартин Харизанов: Пристигнаха новите легла за АГО на врачанската болница, дарени от местни НПО-та /снимки/ Пристигнаха новите легла за Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца, видя репортер на агенция BulNews.
Те се произвеждат в Турция и бяха докарани днес от фирма-доставчик от Стара Загора.
Припомняме, че преди около 2 месеца бе проведена Вечеря с кауза: „С мисия за бъдещето! За ДЕЦАТА и МАЙКИТЕ на Враца!“.

„Братя Готвачи“ и Мартин Харизанов подготвят невиждано досега събитие в подкрепа на децата и майките на Враца

Събитието бе организирано от сдружението „Врачанофили“, чийто председател е бизнесменът Мартин Харизанов.
Целта на мероприятието бе да бъдат събрани средства за подпомагане на отделението по Акушерство и гинекология на врачанската болница. Тогава сдружението, в чието ръководство са и Владимир Миленков и Николай Николов, събра 34 500 лева, към които бизнесмени от областта добавиха още от личните си средства, с което сумата нарасна до 40 000 лева.
Веднага бяха поръчани и необходимите 15 специализирани легла, които са на стойност около 20 000 лева. От днес те официално влизат в употреба, за да могат родилките да се чувстват добре и да се радват на рожбите си в удобни и модерни легла. 
Преди две години от Общината са били закупени 8 специализирани такива, като с новите 15 е запълнен и подменен целият капацитет на АГО-то.
Новите легла пристигнаха при огромен медиен интерес. Д-р Борис Петров – завеждащ отделението, благодари пред журналистите за навременното дарение и заяви, че се надява държавата да помогне за осигуряването на още средства за цялостното реновиране на АГО-то.
„С останалите 20 000 лева ще бъде направен ремонт на Акушеро-гинекологичното отделение“, каза Мартин Харизанов. 
Последователно ще бъде подновено всяко помещение, докато бъде обновено цялото отделение. Така бебетата и майките от Враца и региона ще се чувстват спокойни в комфортна атмосфера и ще имат всичко, което им е необходимо. 
Преди да бъде започнат ремонтът обаче, такъв ще бъде извършен в Детското отделение на болницата, което се намира над АГО-то. Там ще бъдат обновени баните и тоалетните, тъй като проблемите в Акушеро-гинекологичното отделение идват от зле направена хидроизолация преди години, вследствие на което има огромни течове. Местен завод е поел ангажимент всички проблеми в Детското отделение да бъдат разрешени до лятото, като след това се очаква да бъдат започнати и ремонтните дейности в АГО-то. 
Мартин Харизанов призовава всеки, който има възможност да отдели от средствата си – да го направи, без значение от сумата. Така цялостният ремонт на Акушеро-гинекологичното отделение на врачанската болница ще бъде много по-бързо и качествено направен. 
Защото ДЕЦАТА и МАЙКИТЕ на Враца го заслужават!
 
01.03.2022, 10:30 часа
4916 2
Коментари

чичолина

01.03.2022, 12:57 часа
Защо винаги когато има дарения са за циганите дето серат бебета за добро утро? Няма ли други отделения в болниците? Винаги е едно и също във всеки град в България.

izi

01.03.2022, 12:01 часа
Не само леглата са за смяна,но и лекарите там!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha