Община Лом дава под наем терени за общо и индивидуално ползване

Община Лом дава под наем терени за общо и индивидуално ползване Общинската управа в Лом ще предостави над 8700 декара мери, пасища и ливади за общо и индивидуално ползване през 2022 г.
Местният парламент прие годишния план за паша и одобри правилата за ползване на терените от Общинския поземлен фонд. Наемната цена за декар на пасище и мера е 11 лева, а за декар ливада за индивидуално ползване е 15 лева. Цените са определени на база средно годишно рентно плащане за землищата на територията на община Лом, по което са изготвени споразуменията/разпределенията за имоти с начин на трайно ползване за настоящата стопанска  година.
Терените, които се отдават са част от общинския поземлен фонд и се намират в землищата на Лом, Добридол, Сливата, Орсоя, Долно Линево, Ковачица, Станево, Трайково, Замфир и Сталийска махала. Имотите, предназначени за общо ползване, ще се ползват безвъзмездно от животновъдите с пасищни селскостопански животни поотделно или в общоселски стада. Земите за индивидуално ползване се отдават под наем или аренда без търг или конкурс на собственици или ползватели на животновъдни обекти с пасищни селскостопански животни, регистрирани в Системата за идентификация на животните и регистрация на животновъдните обекти, пропорционално на броя и вида на регистрираните животни, по пазарна цена, определена от независим оценител. 
27.03.2022, 10:22 часа
798 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha