Тикнаха зад решетките мъжа, заплашил с убийство кмета на село Баница

Тикнаха зад решетките мъжа, заплашил с убийство кмета на село Баница Районна прокуратура - Враца привлече в качеството на обвиняем и задържа за срок до 72 часа И.П. (на 37 години) за извършени от него три престъпления - хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта при изпълнение на задълженията му по опазване на обществения ред и закани с убийство, една от които срещу длъжностно лице при и по повод изпълнение на службата му. Деянията са квалифицирани по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1; чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 и по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Хроники от Северозапада: Побеснял мъж заплаши кмета на врачанско село

В хода на разследването са събрани доказателства за това, че на 14.04.2022 г. И.П. в нетрезво състояние оставил лекия си автомобил пред сградата на кметството в село Баница, област Враца, с отворени врати и вдигнал шум с високо пусната музика. Свидетели на случващото се станали множество лица, сред които имало и деца.
Безпричинно той се нахвърлил върху жителя на селото - А.А., викал, дърпал го, замахвал към него със стъклена бутилка, заканил му се с побой и с убийство.
Обвиняемият проявил агресия и спрямо кмета на населеното място - В.В., обиждал го, заплашвал с убийство, блъскал го в областта на гърдите. Приложил спрямо него задушаващ похват с ръцете и го довел до безпомощно състояние, вследствие на което пострадалият паднал.
Извършените от И.П. хулигански действия се отличават с изключителен цинизъм и дързост. Обвиняемият грубо нарушил обществения ред и изразил явно неуважение към обществото.
Предстои Районна прокуратура - Враца да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража” срещу И.П.
16.04.2022, 10:06 часа
629 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha