Вкарват в затвора за 5 г. младежа, причинил тежка катастрофа със загинал край Баница

Вкарват в затвора за 5 г. младежа, причинил тежка катастрофа със загинал край Баница Врачанският окръжен съд днес постанови ефективна присъда от 5 години „лишаване от свобода“, която ще трябва да се изтърпи при първоначален „общ режим“ от подсъдимия Р. Р. Той бе признат за виновен в това, че на 05.08.2020 г. около 20 часа преди входа на врачанското село Баница при управление на лек автомобил „Фолксваген Голф" без да има необходимата правоспособност,  движейки се с превишена скорост от 122 км/ч при разрешена такава от 90 км/ч в този пътен участък, е предизвикал катастрофа, при която по непредпазливост е причинил смъртта на Н. Т. и средни телесни повреди на Л. А.

Зрелищна каскада! Кола се обърна по таван край село Баница, има пострадали /снимки/

За това престъпление му е наложено наказание от 5 години „лишаване от свобода“ при първоначален „общ режим“.
Подсъдимият ще трябва да заплати в полза на държавата и направените разходи в досъдебното производство в размер на 3543 лева и в съдебното производство – 1033 лв. Мотивите на съда ще бъдат изготвени в законоустановения срок.
Присъдата на Окръжен съд – Враца не е окончателна, а подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред Апелативен съд – София.
 
18.04.2022, 13:52 часа
1207 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha