МВР-Монтана: Мащабна акция следи изкъсо шофьорите на товарните автомобили и автобусите

МВР-Монтана: Мащабна акция следи изкъсо шофьорите на товарните автомобили и автобусите От 13 до 19 юни е в ход специализирана полицейска операция за контрол на водачите на товарни автомобили и автобусите, съобщават от отдел „Пътна полиция“ в ГДНП, съобщават от полицията в Монтана. Аналогични действия се провеждат не територията на всички страни, членки на европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL. В проверките у нас участват служители на Пътна полиция и Изпълнителните агенции „Автомобилна администрация“ и Главна инспекция по труда, като при необходимост ще бъдат включени и служители от криминална и икономическа полиция.
Основното, за което ще следят екипите е спазване на времето за почивка от водачите; недопускане на нарушения на скоростните режими, на управление след употреба на алкохол и наркотични вещества, както и за превоз на необезопасени товари и претоварване.
В календара на ROADPOL е заложено подобни операции да се осъществяват четири пъти в годината. Причината е, че при настъпване на пътен инцидент с подобен вид превозни средства, последиците винаги са тежки.
14.06.2022, 10:27 часа
650 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha