Внимавайте! Ето къде ни пробутват развалена и застояла храна

Внимавайте! Ето къде ни пробутват развалена и застояла храна Инфлацията намали рязко потреблението и маса стоки залежават в големи и малки магазини. В резултат, търговците пробутват и застояли продукти и рискът да попаднете на некачествена и с изтекъл срок продукт не е никак малък, предупреждават изпатили купувачи.
Тъй като средният българин масово се лишава от излишни разходи и купува само основни храни, сладкарниците са място, в което често започнаха да продават стари сладкиши и тестени продукти.
Мнозина се оплакват, че все по-рядко тортите и баклавите са пресни, а понякога веднага се усеща, че са на няколко дни. Същото е и с баниците и соленките, особено там, където се купуват вкусотии предимно за вкъщи.
„Купихме си соленки на грамаж с подправки, които преди бяха много пресни и вкусни. Оказа се, че са ни пробутали много стари, твърди и почти мухлясали. Нагли са. ”, гневят се излъгани купувачи. Хората са наясно, че този тип продукти престояват по витрините, но търговците гледат да ги продадат на всяка цена, вместо да ги изхвърлят.         
Същата история се случва и с всякакви сладкиши и торти, дори в скъпи сладкарници, където често може да попаднете на не съвсем пресни „вкусотии”.
В хипермаркетите пък внимателно пазарувайте от нарязаните колбаси, защото понякога стават само за боклука. „Луканки и шунки на витрините понякога изглеждат ужасно – посивели и дори хванали коричка. Би трябвало да ги махнат и изобщо да не ги предлагат, а вместо това, продължават да ги предлагат на клиентите.”, възмущават се клиентите.
Много недоволни напоследък има и в заведенията среден клас. Хората се жалват, че им сервират застояла храна, приготвена със стара мазнина. Най-много са оплакванията от пържените картофи, пропити със старо олио,както и от панираните пилешки хапки, сиренца и кашкавали.
Явно пестят олиото и затова пробутват на клиентите си вмирисани продукти, това е наистина отблъскващо, дразнят се хората.
Заради поредната гавра, която търговците си позволяват към клиентите, задължително оглеждайте хубаво стоката, която купувате – независимо дали сте в магазина, кафенето или в ресторанта. Ако храната е некачествена или развалена, непременно направете рекламация и я върнете. Ако пък в рексторанта ви сервират ястие, приготвено в стара мазнина, обяснете на сервитьора, че отказвате консумация и поискайте или порлцията да бъде заменена, или блюдото да не бъде таксувано в сметката.     
06.07.2022, 10:43 часа
1352 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha