Ето 7 признака, че не трябва да бързате с предложението за брак

Ето 7 признака, че не трябва да бързате с предложението за брак Мисълта за брак може да се появи в съзнанието ви още в началото на връзката. Може да се чувствате прекрасно с партньора си, да сте щастливи и да смятате, че сте открили половинката на живота си, човекът на вашите мечти, който сте чакали толкова дълго.
Но колкото и щастлива да се усеща една връзка, това не означава автоматично, че сте готови за брак. Има някои неща, които трябва да обмислите преди да пристъпите към тази сериозна крачка. Прибързването с този ангажимент за цял живот не е шега и е нужно време да прецените дали партньорът ви е достатъчно подходящ за важната крачка.
Има някои признаци, че не сте готови за брак. Ето кои са те.

Познавате се по-малко от година
Вярно е, че с някои партньори имате усещането, че се познавате цял живот, докато с други не е така. Когато срещнете някого, който усещате близък и който ви прави щастливи от самото начало, възможно е да си помислите, че няма какво да чакате повече. Дори да се чувствате така, трябва да опознаете човека в рамките поне на една година. Това време ще ви даде възможност да видите този човек в различни ситуации как реагира, какво мисли, какви са целите и желанията му за живота. Това ще ви помогне да сверите часовника си с неговия и да прецените дали сте съвместими. Краткото време не може да ви даде тази широка палитра.

Връзката ви е изключително страстна
Страстта е прекрасна и без нея искрата на всяка връзка би угаснала. Но когато връзката ви е базирана преди всичко на изпепеляваща страст, това може да ви заблуди. Страстта замъглява съзнанието и лъжливо създава усещане за безоблачно щастие. Тя не е фактор, който трябва да ви ръководи, когато става въпрос за брак.

Не сте се запознали с важните хора в живота на всеки от вас
Прекалено рано е за брак, ако не познавате приятелите и семейството на половинката ви, както и той вашите. За да пристъпите към тази важна крачка е от значение да опознаете близкия кръг от хора, който е важен за двама ви. Ако партньорът ви все още избягва темата със запознанството с близките му, значи бракът не е в скорошните му намерения към вас.

Не знаете какви са целите и ценностите му
Как бихте могли да имате хармоничен и щастлив брак с човек, когото не познавате в дълбочина? Може да си прекарвате страхотно заедно, но е важно да сте наясно с целите, мечтите и ценностите на половинката си. Те са основните фактори за успеха на един брачен съюз.

Все още не знаете достатъчно подробности за живота на партньора си
За да узнаете подробностите от живота на другия е нужно време. Няма как цялата информация да ви се предостави в началните етапи от връзката, не е нужно, а и не е нормално. Ето защо споменахме, че е нужна поне една година, за да направите по-точна преценка. С времето узнавате все повече и повече за миналото и подробностите за живота на партньора си, което ви дава възможност да направите по-ясна оценка на връзката ви.

Имате спорове, които се превръщат в грозни сцени
Този червен флаг не трябва да се пренебрегва. Ако имате конфликти, които прерастват в нещо по-сериозно и се стига до сериозни скандали, те са признак, че нещата в бъдеще не само ще изглеждат по този начин, а може и да ескалират. Начините, по които една двойка разрешава споровете си са важни от гледна точка на успеха на връзката и хармонията в отношенията.

Досега изобщо не сте спорили
Това обстоятелство може сериозно да ви заблуди. Може да си кажете, че щом между вас не изникват спорове, значи сте създадени един за друг. С времето тази заблуда ще се разруши, когато се появят първите поводи за пререкания и спорове. Те са неизбежни. Ако все още не сте минали през етапа с конфликтите и разрешаването им, не бързайте със сватбата.
18.08.2022, 11:00 часа
362 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha