Студените напитки могат да предизвикат главоболие

Студените напитки могат да предизвикат главоболие Силно охладените ястия и напитки не са подходящи за всеки, предупреждава Наталия Круглова, диетолог и член на Националната асоциация на диетолозите и нутриционистите в Русия.
"Сладоледът, ледените коктейли, охладените салати и закуски не са опасни за здравия човек. Но хората, страдащи от заболявания на храносмилателния тракт, трябва да ограничат консумацията на студени храни и напитки, особено през лятото", съветва Круглова.
"Студената храна и напитките с лед могат да причинят и т.нар. "студено главоболие". Но това е доста индивидуална реакция към употребата на студени храни, тя е по-типична за хората, склонни към главоболие - важно е да се ръководите от собствените си усещания", - обясни диетологът в интервю за радио Спутник.
Разбира се, лекарят заключава, че човек трябва да се въздържа от студени ястия и напитки в случай на симптоми на настинка.
05.08.2022, 09:15 часа
346 1
Коментари

Правилно!

05.08.2022, 19:59 часа
Другарко Круглова , няколко добре охладени ракии с няколко благи студени бири - ето това си е едно благо главоблъскане , а и студената салатка - това вече е фатално ! В кърпа вързана деградация и празна глава. И "болката отляво е" , както се пее.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha