Предадоха на съд Дейвид, който уби с "Ауди-то си учителката Цветана Цекова във Враца

Предадоха на съд Дейвид, който уби с "Ауди-то си учителката Цветана Цекова във Враца Окръжна прокуратура – Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Дeйвид Димитров, привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 3, б. „б”, вр. ал. 1, б. „в“, вр. чл. 342, ал. 1 НК.
Обвиняемият е правоспособен водач на МПС от 2018 г.
На 24.11.2021 г. той управлявал лек автомобил „Ауди“, във Враца. Движел се по бул. „Васил Кънчов“ в посока изхода на града за Монтана. В района на номер 20а шофирал със скорост 70 км/ч, при разрешената до 50 км/ч.

Извънредно! Неизвестен помете жена на възлов булевард във Враца и избяга, борят се за живота ѝ /снимки/

По същото време на платното за движение навлязла учителката Цветана Цекова, като предприела пресичане на булеварда в мястото без обозначена пешеходна пътека. Управляваният от обвиняемия автомобил с предната челна част ударил жената. Пострадалата паднала първоначално върху панорамното стъкло, а впоследствие на асфалтовата настилка.
Водачът не спрял, за да остане на мястото на произшествието. Вместо това ускорил и продължил в посока Нефела. Придвижил се до покрайнините на селото, където в местността „Градините“ до гробищния парк укрил автомобила. Същата вечер напуснал страната, като се завърнал няколко дни по-късно.
След подаден сигнал на телефон за спешни случаи за пострадала жена на място пристигнал медицинска екип, който я транспортирал до болнично заведение. Вследствие на тежко травматично увреждане Цветана Цекова починала.
В хода на разследването е бил намерен и иззет като веществено доказателство управляваният от обвиняемия автомобил. Колата е била заключена и без регистрационни номера.
 С действията си Дейвид нарушил правилата за движение, което довело до невъзможността своевременно да възприеме пешеходеца и съответно да изпълни задължението си да намали или да спре при възникналата опасност.
Обвиняемият е осъждан за шофиране след употреба на наркотични вещества. Предизвиканото от него пътнотранспортно произшествие със загиналата жена е извършено от него в изпитателния срок на предходното осъждане. По делото е установено, че за период от 3 години, след придобиване на право за управление на МПС, Дейвид е извършил 14 различни нарушения на Закона за движението по пътищата. Спрямо него са издадени 5 заповеди за принудителни административни мерки, с които неколкократно временно е отнемано свидетелството му за управление на МПС.
Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.
 
11.08.2022, 11:46 часа
7048 2
Коментари

Стоян

11.08.2022, 15:30 часа
Ако беше случайно това убийство нямаше този наркоман да укрива коли и да бяга в чужбина !! С толкова много провинения и все още е на свобода този убиец няма да остане това нещо безнаказано, по един или друг начин ще яде дървото накрая...

Нина

11.08.2022, 12:50 часа
Дейвид ще се разболее, ще вдигне кръвно и тия 14 нарушения дето ги е направил, па и че е претрепал клетата жена, ще му стигнат за условна само.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha