Задържаха под стража рецидивист, обрал няколко семейства във Враца

Задържаха под стража рецидивист, обрал няколко семейства във Враца Троен състав на Окръжен съд – Враца днес потвърди определението на Районен съд – Враца, с което спрямо Ц. Г. е взета най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Срещу него е повдигнато обвинение от Районна прокуратура – Враца за това, че за времето от 19 ч. на 11.04.21 г. до 8 ч. на 04.07.21 г. във Враца, при условията на продължавано престъпление, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот, е отнел чужди движими вещи на обща стойност 292 лв. от владението на различни собственици, с намерението противозаконно да ги присвои, като кражбата представлява опасен рецидив, тъй като е извършена след като Ц. Г. е бил осъждан ефективно на лишаване от свобода.
С определението си Врачанският окръжен съд потвърди наложената най-тежка мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Ц. Г., като прие, че са налице всички предпоставки за това. 
„Първостепенният съд е съпоставил събрания до момента доказателствен материал и е достигнал до единствения правилен извод, а именно, че всички тези доказателства обосновават в достатъчна степен подозрението, че обвиняемият е съпричастен към осъществяването на деянията. Обвиняемият е многократно осъждан, има лоши характеристични данни и не малък брой заявителски материал за криминални прояви, които обстоятелства допълнително подсилват извода за налична реална и интензивна опасност от извършване на престъпление, а изложените в обратен смисъл аргументи на защитата се явяват необосновани. При тези обстоятелства, отчитайки изискването на законодателя всяка мярка за неотклонение да е строго индивидуална и да бъде съобразена с обществената опасност на деянието, на дееца и със съответните ѝ цели, съдът счита, че оставянето на обвиняемия на свобода или определяне на по-лека мярка за неотклонение, каквато се иска, очертават наличието на реален риск същият да извърши престъпление и/или да се укрие“, се казва в мотивите на съда.
Определението на Врачанския окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.
 
*Снимката е илюстративна
17.08.2022, 16:53 часа
4232 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha