Започва третият етап от обезвреждането на серовъглерода на площадката на „Камибо“ във Враца

Започва третият етап от обезвреждането на серовъглерода на площадката на „Камибо“ във Враца На проведена работна среща на 16 август областният управител на Враца Георги Митов, в присъствието на заместник областния управител Милчо Стефанов, обсъди предстоящото изпълнение на третия етап от обезвреждането на останалото количество серовъглерод на площадката на „Камибо“ ООД – ТП „Хименерго“ в града. На срещата присъстваха: Николай Йорданов - директор на РИОСВ – Враца, старши инспектор Красимир Илиев - началник група ПКПД при РДПБЗН - Враца, Ивайло Тошев – главен експерт АСД, УК, ОМП и ССИ към Община Враца, Борис Методиев – консултант към „Камибо“ ЕООД, Емил Иванов - управител на фирма „Балкан Ресурс“ ЕООД, изпълняваща всички дейности по неутрализацията на серовъглерода и представители към Областна администрация – Враца.
Митов откри работната среща като наблегна на важността за успешното приключване на всички дейности по премахване на токсичното вещество, съгласно сключения договор между фирмите „Камибо“ ЕООД и „Балкан Ресурс“ ЕООД.
Управителят на фирмата-изпълнител представи технология за изпълнение на третия етап от обезвреждането на серовъглерода, включваща третиране на цистерните по безопасен и ефективен начин от екип от специалисти, притежаващи необходимата квалификация. Технологията е съгласувана с екип от учени и с РДПБЗН – Враца и същата ще бъде приложена при спазване на необходимите мерки за противопожарна безопасност и при извършване на съответните лабораторни анализи.            
Очаква се всички дейности по обезвреждането на токсичния химикал, включително премахване на цистерните и всички спомагателни съоръжения, да приключат към края на септември тази година.
18.08.2022, 10:55 часа
626 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha