Apple представи iPhone 14 с много новости и липси /снимки/

Apple представи iPhone 14 с много новости и липси /снимки/ Ето, че измина още една година и iPhone 13 вече не е най-актуалният в гамата на Apple.
Снощи американската компания представи четири нови устройства от серията iPhone 14. Освен стандартния смартфон, компанията от Купертино показа още iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, както и върховият iPhone 14 Pro Plus. По време на събитието видяхме още новия Apple Watch 8, както и безжичните слушалки AirPods.
Най-голямата промяна при тазгодишния iPhone е дисплея. Както вероятно и сами виждате, вече няма така наречения „ноч“, който дебютира при iPhone X преди няколко години. Той е заменен от два малки отвора в които са събрани предната камера и сензорите за Face ID, светлина и други. Изненадващо е, че промяната идва само при по-скъпите устройства от Pro серията, докато стандартните iPhone 14 и 14 Plus пристигат с предходния дизайн, познат ни от iPhone 13.
iPhone 14 разчита на 6.1-инчов дисплей с TrueTone OLED технология, докато по-големият 14 Plus може да се похвали с 6.7-инчов дисплей. От Apple твърдят, че устройствата разполагат с ново керамично покритие, което е по-устойчиво на надрасквания и удари. От Apple се хвалят и с новия iPhone 14 Plus, който предлага най-добрата батерия поставяна някога в iPhone. И двата модела разчитат на чип A15 с 6 ядра.
Камерите при стандартния модел също са подобрени с нов 12MP сензор за основната камера и 49% по-добро представяне при ниска осветеност. Нова е и предната камера, която за пръв път разполага с автоматичен фокус. Тя е с резолюция от 12MP и f1.9. За първи път в историята на iPhone в САЩ, устройствата ще се продават без място за физическа SIM карта, а единствено с eSIM.
Подобно на Apple Watch, новите iPhone-и ще разчитат на усъвършенствана система за помощ при падане, катастрофа или друга злополука. Новата система също така разчита и на сателити, които да помогнат допълнително при нужда. Цените започват от 799 долара за iPhone 14 и 899 долара за iPhone 14 Plus. Поръчки се приемат от 9 септември, а първите доставки ще започнат седмица след това за iPhone 14 и 7 oктомври за iPhone 14 Plus.
Преминавайки към флагманите iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Plus, най-голямата промяна при тях е дисплеят и както по-рано споменахме, липсата на така наречения „ноч“. Той е заменен от овален отвор в който са разположени предната камера и сензорите за Face ID и близост. Под дисплея е разположен още един сензор, а от Apple описват устройството като най-технологичното правено някога. Заедно с новия дизайн на дисплея, Apple представя и нови известия и анимации, които подчертават овалната форма на отвора. Дисплеят също така поддържа и Always On Display технология, която държи екрана постоянно включен.
Дисплеите разчитат на TrueTone OLED технология с честота на опресняване до 120Hz. От Apple се хвалят и с най-светлия дисплей поставян на смартфон някога. Двете устройства разчитат и на нов чип A16, който пък е рекламиран като най-бързият процесор поставян някога в смартфон. Той разполага с 6 ядра и предлага до 40% по-добро представяне в сравнение с основни конкуренти, докато използва 3 пъти по-малко батерия.
Основната камера е с нов 48MP 24мм сензор с нова технология и 65% по-голям сензор от този при предходния модел. Сензорът позволява навлизането на повече светлина и може да комбинира 4 пиксела в един, за да позволи до 2 пъти по-добри снимки при ниска осветеност в сравнение с iPhone 13 Pro. Apple добавя оптична дължина с 2-кратно увеличение благодарение на новия сензор. Нов е и сензорът на ултрашироката камера с 12MP резолюция и 13мм фокусно разстояние. Както и всяка година, новият iPhone Pro предлага най-добрата система от камери поставяна някога в iPhone до момента.
Батерията също е подобрена и от Apple твърдят, че новия iPhone може да издържи един ден, без да споменават колко точно часа е това. Двете устройства ще бъдат налични от 9 септември за поръчка, докато първите доставки ще започнат на 16 септември на цена от съответно 999 долара и 1099 долара.
08.09.2022, 10:06 часа
953 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha