Феро се върна на стадион „Огоста“

Феро се върна на стадион „Огоста“ Ферарио Спасов ще застане начело на "Монтана".
60-годишният спец се срещна днес на стадион „Огоста“ с президента на клуба Румен Панайотов, а след срещата стана ясно, че той ще бъде новият старши треньор на монтанци.
„Разбрахме се бързо и си стиснахме ръце. Договорът му ще бъде до края на сезон 2022-2023 година“, заяви Панайотов.
Ферарио Спасов ще наследи на поста досегашния наставник на "Монтана" Антони Здравков, който подаде оставка след домакинската загуба с 0:2 от "Спартак" (Плевен). Дебютът на Феро пък ще бъде срещу друг новак във Втора лига "Дунав" (Русе). Мачът е от Х кръг и ще се играе в неделя, 18 септември, на стадион „Огоста“, от 14:00 часа. Спасов ще бъде представен пред футболистите преди днешната тренировка, която е обявена за 16:00 часа.
За Ферарио Спасов това ще бъде трети период като старши треньор на "Монтана". При първият той изведе отбора до шампионската титла в „Б” група. Това стана през сезон 2014-2015 г. След това под негово ръководство монтанци записаха и най-голямата си победа в елита – 6:0 над "Ботев" (Пловдив). Тръгна си в началото на ноември след серия от загуби, последната от която у дома от "Черно море" с 0:4.
Вторият му престои на стадион „Огоста“ започна в края на август 2017 година. Тогва той пое отбора от Явор Вълчинов, който напусна няколко часа след загубата с 0:1 от "Черноморец" (Балчик). През същия сезон отборът остана четвърти в крайното класиране, а в турнир за Купата на България на 1/16 финалите отстрани "Черно море" (Варна) след победа с 2:1, с два гола на Атанас Илиев.
Феро си тръгна на 16 март 2019 г. след загуба с 2:1 от "Добруджа" (Добрич) на стадион „Огоста“. До злополучния мач монтанци бяха в серия от 13 победи, 7 равни мача и нито една загуба, голова разлика 36-12 и  актив от 46 точки, с които заемаше второто място във временното класиране на 9 т. от лидера "Царско село" и на 8 пред третия "Арда" (Кърджали).
 
13.09.2022, 15:02 часа
565 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha