Нова спецакция по метода на широкообхватния контрол във Видин, нарушител отнесе 2 бона глоба

Нова спецакция по метода на широкообхватния контрол във Видин, нарушител отнесе 2 бона глоба Вчера във Видин е била проведена операция по метода на широкообхватния контрол с цел подобряване на обстановката по пътна безопасност, съобщиха от МВР.
В рамките на два часа полицейски екипи са извършвали контролна дейност в близост до кръстовището за село Цар Петрово и на изхода на областния град. Униформените са проверили 36 моторни превозни средства, а за установените нарушения съставиха два акта и осем фиша по Закона за движението по пътищата, и един акт по Кодекса за застраховането. Един шофьор е отказал тест с дрегер за наличие на алкохол, както и кръвна проба. Административното наказание за водача в случая е глоба в размер 2000 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от 2 години, уточняват от сектор „Пътна полиция“-Видин.  
Активната контролна дейност на видинските пътни полицаи продължава. Специализираните операции по метода на широкообхватния контрол са част от създадената в МВР цялостна организация за изпълнение на мерките за ограничаване на предпоставките за настъпване на пътнотранспортни произшествия.
 
07.10.2022, 15:20 часа
801 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha