Доброто не спи! Мартин Харизанов направи ново дарение за ремонта на АГО-отделението на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца /снимки/

Доброто не спи! Мартин Харизанов направи ново дарение за ремонта на АГО-отделението на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца /снимки/ Народният представител Мартин Харизанов направи ново дарение за ремонта на АГО-отделението на врачанската болница, научи агенция BulNews.
Снощи в Младежкия дом се проведе благотворителна вечер, организирана от Обществен дарителски фонд. Целта на събитието беше да се съберат средства, с които да се оправят още стаи от родилното отделение.
Инициативата за подкрепа на местното здравно заведение е на народния представител Мартин Харизанов, който миналия декември постави началото на събирането на пари, с които да се ремонтират помещенията в болницата.
Снощното събитие се явява своеобразно продължение на благотворителния търг, който той проведе във Враца. Запомнящ се жест направи кметът на града Калин Каменов, който дари 5000 лв., събрани от увеличението на неговата заплата.
Ето какво написа Мартин Харизанов за проявата в петък вечер, на която присъстваха представители на бизнес и политическия елит:

„Доброто обединява!
За мен беше изключителна чест през миналата вечер да открия търга, организиран от Обществен дарителски фонд за Враца и продължаващ моята дарителска кауза за довършването на ремонта на отделението по Акушерство и гинекология в областната болница във Враца. Поздравления за добрата организация!
На 29 септември тази година на наистина паметно събитие, заедно с д-р Росица Славейкова, прерязахме лентата на изцяло обновените две стаи в отделението. Тогава постигнахме това заедно с моите колеги от Сдружение „Врачанофили“ Владимир Миленков и Николай Николов, Братя Готвачи, бизнесмени и общественици. 
Отправих призив това добро дело да продължи, за да може ремонтът да бъде довършен.
Днес не мога да скрия безкрайната си радост, че призивът ми беше чут!
Гордея се, че на събитието успяхме с общи усилия да съберем около 40 000лв.!
Благодаря на моите колеги-депутати, с които снощи се обединихме, за да помогнем за това добро дело.
Сигурен съм, че ако сме обединени и при решаването на проблемите на област Враца, за съвсем кратко време ще можем да намерим правилните решения за областта и да подобрим живота на хората, които ни изпратиха в Народното събрание.
Благодаря от цялото си сърце на моите приятели европейският шампион по борба Даниел Александров (който снощи бе специален гост на събитието), ММА шампионът Георги Валентинов и на легендарният Христо Стоичков, които предоставиха свои ценни предмети за търга.
Поздравявам и моите приятели и колегите ми от МГЕРБ, които са до мен и се включват с цялата си енергия във всяка добра кауза и които снощи се представиха достойно.
Моето кредо е, че добрите дела са тези, които дават смисъла на живота! Снощи смисълът беше във всичките близо 10 000 лв., които заедно събрахме!
След оспорвано наддаване за трикото и купата на моя приятел Даниел Александров, което беше с първоначална цена 1500 лв. и стъпка 200 лв., успях да победя и те вече са моя собственост за сумата от 7100 лв. Трикото и купата ще даря  на клуба на врачанските борци.
Освен спорта ценя и изкуството. Бях впечатлен от картините на врачанската художничка Виктория Димитрова и една от тях вече е моя собственост срещу 650лв.
Изненадата бе г-жа Тони Милева, която се оказа запален левскар и грабна ретро топката на Левски след разпалено наддаване.
Виктор Кристиян Василев се пребори за ръкавиците на ММА легендата Георги Валентинов и ще ги дари на спортен клуб “Победа” с треньор Венелин Янков.
Димитър Димитров вече има прекрасен изглед на водопада “Скакля”, претворен в картина от “Опън Враца”.
За мен беше приятна изненада, че Даниел се впечатли от фотографията на Васко Врачовски, изобразяваща прекрасен кадър от Враца.
Поздравления и за Явор Стоянов, който вече има нов колоездачен екип.
Каузата за ремонта на отделението по Акушерство и гинекология продължава. 
Радостното е, че ни остава още малко до довършване на ремонта на всички стаи и коридора.
Сигурен съм, че заедно ще успеем, защото доброто обединява!“
10.12.2022, 16:16 часа
3067 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha