МВнР покани международни наблюдатели за изборите на 2 април

МВнР покани международни наблюдатели за изборите на 2 април В изпълнение на ангажиментите си съгласно Изборния кодекс, МВнР отправи покани за международно наблюдение на насрочените за 2 април 2023 г. избори за народни представители в Република България.
Постоянното ни представителство във Виена изпрати вербални ноти с покани до Бюрото за демократични институции и права на човека, и Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).
Покани бяха отправени също до Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), чрез Постоянното ни представителство в Страсбург и до Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС), чрез Генералното ни консулство в Истанбул.
При проявено желание от тези организации, МВнР ще предложи на ЦИК регистрирането на техни представители като международни наблюдатели на предстоящите избори.
Гарантирането на честни, свободни и демократични избори, съгласно най-високите международни стандарти, е приоритет за Република България, пишат от МВнР.
03.02.2023, 14:00 часа
281 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha